1. Haberler
  2. Belcika
  3. DAKkan organiseert eerste editie van Dakentoers

DAKkan organiseert eerste editie van Dakentoers

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kunst, cultuur en groen gaan hand in hand in Antwerpen. Dat toont het stadsprogramma DAKkan al jaren met talrijke dakevenementen. Nu pakt DAKkan uit met een nieuwe formule. Op zaterdag 16 en zondag 17 september 2023 organiseert het cultuurproject in samenwerking met Antwerpen voor Klimaat voor de eerste keer Dakentoers. De ticketverkoop gaat vandaag van start.

Net zoals bij het DAKkan festival – dat tweejaarlijks plaatsvindt en zal doorgaan in september 2024 – kan de Antwerpenaar op zaterdag 16 en zondag 17 september 2023 opnieuw het dak op in een uniek concept. Tijdens de Dakentoers wandelt of fietst de bezoeker in een begeleide groep van maximaal 15 personen telkens langs drie daken: een groendak, een dak met bijzondere architectuur of erfgoedwaarde en een dak met een literaire performance. Voor dit laatste wordt de focus gelegd op jong artistiek talent. Het programma is in handen van het literaire productiehuis VONK & Zonen. Zij stellen Johannes Lievens, Karlijn Sonderen Smit & Renaud Ghilbert (Absynthe Minded), Ruben Mardulier, Veerle Decaestecker, Radicale Gezelligheid en Loeke Vanhoutteghem voor.

Een greep uit de daken die bezocht kunnen worden tijdens Dakentoers: DPG Media, MINO Art Space, PAKT, Provinciehuis, Antwerp Management School en het hoofdkantoor van Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Nabilla Ait Daoud, schepen voor o.a. cultuur:“Ook daken zijn mooie plekken om jonge makers kansen te geven om te performen. Genieten van stadszichten en woordkunst: twee vliegen in één unieke klap.”

Tom Meeuws, schepen voor o.a. leefmilieu:“We zitten te weinig op de daken in Antwerpen. De ruimte op de daken in de stad is nog altijd onderbenut. Initiatieven als DAKkan tonen aan hoe groendaken kunnen bijdragen aan een klimaatvriendelijke stad. Volgens de bouwcode zijn groendaken trouwens verplicht bij de aanleg of verbouwing van je dak. Tijdens een van de Dakentoers kunnen we allemaal inspiratie opdoen.”

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap. Meer info en tickets via www.DAKkan.be

Headerbeeld: © Matthias De Boeck

Fotogalerij: © LUCID

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DAKkan organiseert eerste editie van Dakentoers
Yorum Yap